Recepten

Recepten

Heerlijk genieten met lekkere recepten van Het Belvershuys
  • Het Belvershuys inspireert met heerlijke recepten. 
Belverse Lentebollen

Tover de lente op je bord met Belverse lentebollen.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram gekruid of ongekruid Belvers gehakt half om half, 4 gekookte eitjes, 4 plakjes ontdooid bladerdeeg, 8 plakken Belverse plaatham,simply spices gehaktkruiden - bij ons verkrijgbaar (allergenenvrij) of taste sensation lentekruiden (asperge-lenteui smaak). Speciale melange bij ons verkrijgbaar.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kruid het gehakt met de gehaktkruiden. Halveer de gekookte eieren.
Portioneer het gekruide gehakt (circa 65 gram) om een half ei en vorm er een mooi bolletje van met een puntvorm.
Snijd de plakken bladerdeeg in het midden door.
Neem een halve plak bladerdeeg en wikkel deze om het dikke gedeelte van gekruide gehakt-ei-bolletje. Laat de bovenzijde iets open.
Maak de lentebol af door een plak Belverse plaatham  om het dikke gedeelte van de bol te wikkelen.
Bak de lentebollen in een voorverwarmde oven op bakpapier af  bij een temperatuur van 180°C in circa 20 minuten. 
Heerlijk met verse spinazie en aardappel-gratin of puree.

Gebraden beenham
Ingrediënten voor 8 personen
2 Belverse beenhammetjes à 500/600 gram 
75 ml (vers) sinaasappelsap, 1 eetlepel sojasaus, ½ eetlepel (bruine)basterdsuiker, 1½ eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels curry, 10 kruidnagels, 1 kleine ui, 2 cm gemberwortel, 250 gr. winterwortel, 1 goudrenet appel, 1 bouillonblokje(groenten), 1 dl slagroom, 2 eetlepels koriander (fijngehakt), snufje peper (versgemalen)
 
Bereiding
Meng de sinaasappelsap met de sojasaus, de suiker, de gembersiroop, de curryketchup en peper. Steek kruidnagels in de hammetjes en schenk de marinade erover. Laat minimaal 1 uur afgedekt staan en lepel er steeds de marinade over.
Verwarm de oven voor tot 250°C. Schil de ui, winter- en gemberwortel en snijd ze in plakjes.
Leg de ui, de gemberwortel, de wortel, de geschilde stukjes appel en de bouillontablet in een schaal en schenk er 1 liter heet water bij. Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt. Temper de oven tot 170°C. Braad de uitgelekte hammetjes uitlekken en op een rooster boven de schaal in ca. 25 minuten bruin. Laat ze buiten de oven afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Pureer de helft van de groente zonder gember met het stoomvocht. Wrijf het door een zeef, voeg de slagroom toe en breng het aan de kook. Voeg zout en peper toe. Schep de koriander erdoor. Serveer de hammetjes in plakken met de saus.
Lekker met knolselderij- of zoete aardappelcrème en feestelijke gebakken wilde spinazie met sesamzaadjes. 

Gevulde varkenshaas
Ingrediënten voor 2 personen
300 gr. varkenshaas, 2 plakken gedroogde ham, half bolletje (buffel)mozzarella, 2 theelepels pesto, 2 theelepels tomatentapenade, handje pijnboompitjes, handje rucola. Eventueel oude of overjarige kaas.
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de varkenshaas horizontaal in (niet doormidden).
Smeer de inkeping in met de pesto en vul deze met stukjes mozzarella. Wikkel de ham om de varkenshaas en zet vast met een satéprikker. Leg het vlees in een ingevette ovenschaal. Smeer de bovenkant in met de tomatentapenade. Laat het vlees 20 a 30 minuten garen, controleer na 20 minuten of het vlees rosé is. Zo ja, haal het uit de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Garneer de varkenshaas met de pijnboompitjes en rucola. Strooi er eventueel nog overjarige geraspte kaas over.