IJsbergsalade met gemarineerde spekreepjes en blauwe bessen

Recept

voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 oosters gemarineerde speklapjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 125 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels bloedsinaasappel balsamico crema
  • snufje peper


Bereiding: 15 minuten

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gemarineerde speklapjes in 8-10 min. krokant.
Halveer intussen de sla, verwijder de harde kern en snijd de krop in parten. Leg de slaparten op een schaal.
Snij de speklappen in reepjes en verdeel het spek met het bakvet, de ui en bessen over de sla.
Besprenkel met de bloedsinaasappel balsamico crema en bestrooi met peper naar smaak.
Tip! Bestrooi voor een extra rijke salade met een handje geraspte brokkelkaas.

Heerlijke salade voor bij de bbq.

Terug naar recepten