Varkensvlees

Varkensvlees

De champagne onder het varkensvlees

Het varkensvlees bij Het Belvershuys komt van de raszuivere Yorkshire varkens van het eigen bedrijf
van de familie Witlox.


Raszuiverse Yorkshire varkens: sappig, mals vlees

Ook hierbij is herkomst belangrijk. ‘Normaal’ varkensvlees komt van een vleesvarken; bij Het
Belvershuys enkel en alleen van fokvarkens.
René: “Dit leggen we graag uit. Bij onze varkensfokkerij worden alleen ‘topvarkens’ geselecteerd.
Onze zeugen brengen hun biggen op natuurlijke wijze groot. Sterke en gezonde dieren dus.
De varkens worden gehouden volgens de normen van het 'beter leven concept'. Tel
daarbij een andere samenstelling van voer, (met veel granen, extra vezels, vitamine en Omega 3-6 vetzuren)
extra leefruimte en een rustigere en meer geleidelijke groei bij op en je hebt net als bij champagne een
kwalitatief hoogstaand product. Hoe je dat ziet? Het vlees is ‘gemarmerd’, wat betekent dat het spiervlees
met sierlijke, dunne streepjes wit vet doorregen is.
Maar belangrijker nog… hoe dat smaakt! Sappig, mals en boordevol smaak. Uiteraard zonder toevoegingen
en conserveringsmiddelen
. Dit vlees verkopen we onder het label ‘kwaliteitsvlees van het Huys’.
En voor een eerlijke prijs. We zeiden het al: alleen producten met de juiste eigenschappen!”

Met ons varkensvlees stellen we maandelijks een gevarieerd, voordelig vleespakket samen.
Ook bereiden we er verse maaltijden- en soepen mee. En natuurlijke feestelijke schotels voor:

- barbecue;

- gourmet en fondu;

- partypan.