Langzaam gegaard buikspek

Recept

Ingrediënten

  • 1 kg buikspek zonder zwoerd
  • 1 eetlepel gemalen venkelzaad of poeder
  • 1 eetlepel anijszaad
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 1/2 theelepel grove peper
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 eetlepel fijgehakte rosemarijn
Bereiding:
Snij mooie ruitjes in de vetzijde van het buikspek tot aan het begin van het vlees (niet door het vlees)
Marineer de buikspek naar smaak. Verpak deze in keukenfolie en zet hem minimaal een nacht in de koelkast
Haal op de dag van bereiding de buikspek uit de koelkast en laat hem minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen.
Steek de BBQ aan en maak de BBQ klaar om indirect te garen. Zet tevens een flinke lekbak klaar, zodat je die onder de buikspek kunt zetten. Hierdoor blijven je kolen schoon en de bbq stabiel op temperatuur.
Zorg ervoor dat de BBQ tussen de 100°C-110°C blijft.
Leg de Buikspek op de BBQ, gaar deze in ongeveer 3 uur naar een kern van 70°C.
Bij 70°C is de Buikspek gaar.
Wil je nog een krokant korstje creëren, smeer dan een laagje portstroop over het buikspek en grill de buikspek nog even direct boven de kolen.

Terug naar recepten