Oosterse kip tikka

Recept

Oosterse kip tikka

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kipfilet
  • 120 gram volle griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 1,5 theelepel korianderpoeder,
  • 1 citroen
  • 1 hele bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel garam masala
  • 250 gram gegaarde kikkererwten
  • 1/2 bosje munt
  • zout en peper

Bereidingswijze: 40 minuten
Verhit de oven tot 200 graden. Snijd de gember en knoflook fijn.
Meng de kipfilet met de helft van de gember, yoghurt, chillivlokken, zout en 2/3e paprikapoeder, de helft van komijnpoeder, korianderpoeder, peper naar smaak en de helft van het citroensap. Leg het kipmengsel in een ovenschaal en bak de kip in 25 min. gaar.
Verdeel de bloemkool in roosjes en bak deze in de olijfolie in een pan met deksel in 8 minuten goudbruin.
Voeg een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout en de resterende komijnpoeder,gember, paprikapoeder, garam masala,
Voeg de voorgegaarde kikkererwten en het sap van de 1/2 citroen toe en warm nog 5 min door.
Bestrooi de bloemkool met de fijngesneden munt en serveer bij de gegaarde kip.

Eet smakelijk!
 

Terug naar recepten