Stamppot met pompoen, zoete aardappel en verse worst

Recept

Stamppot met pompoen, zoete aardappel en verse worst

Ingrediënten:
Voor 4 personen

  • 1 flinke pompoen, bijvoorbeeld flespompoen
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zoetzure appels
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • peper en zout
  • 500 gram verse worst of rookworst
  • olijfolie
  • roomboter
Liever vegetarisch? Vervang de worst door geitenkaas of feta. Maar het is ook erg lekker om zowel worst als de kaas/feta toe te voegen!

Bereiding (ongeveer 40 minuten)
Verwarm de oven voor op 190C.
Halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 2 cm. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met tijm, peper en zout. Rooster de blokjes pompoen 30 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze beetgaar in ongeveer 12 min. Giet de aardappelen hierna af. Houdt een beetje van het kookvocht apart. 
Bak ondertussen de worst of verwarm de rookworst.
Snijd de uien in ringen en pers de knoflook uit. Bak allebei in een beetje olijfolie tot de ui glazig ziet. Schil de appels en snij ze in blokjes, bak daarna even met de uien mee.
Stamp de aardappelen fijn, voeg een klontje boter toe en indien nodig een beetje van het kookvocht toe zodat het lekker smeuïg wordt. Roer de geroosterde pompoenblokjes, het mengsel van ui en appel door de aardappelpuree. Maak af met de geroosterde pijnbompitjes en serveer met stukjes (rook)worst en/of de geitenkaas/feta.

Smakelijk!

Terug naar recepten